Van jongs af aan heb ik een passie voor het geschreven woord. Ik ben Sabine Holtermann (1992) en gedurende mijn leven heb ik al veel boeken verslonden en verhalen geschreven. Het meest fascinerende vind ik het narratieve aspect van teksten. Hoe raken we geïnspireerd en gemotiveerd door de magie van woorden? Hoe breng je jouw eigen verhaal op overtuigende en pakkende wijze over aan je doelgroep?

Tekstspecialist Sabine Holtermann

Een zorgvuldige en betrokken tekstspecialist

Mijn passie voor de overtuigingskracht van verhalen staat centraal bij Tekstbureau Narratief. Ik werk graag samen met ondernemers, organisaties en uitgeverijen. Ik schrijf aantrekkelijke en doelgroepgerichte copy voor websites of maak teksten begrijpelijk voor een breed publiek. In mijn werkzaamheden sta ik bekend om mijn heldere manier van communiceren en inlevingsvermogen. Hierdoor ben ik uitstekend in staat om met jou mee te denken en maatwerk af te leveren. In mijn vrije tijd schrijf ik een roman, speel ik toneel, breng ik tijd door met vrienden en reis ik graag.

Ruime ervaring met tekstredactie en online content

Voordat ik begon als zelfstandig redacteur en tekstschrijver was ik werkzaam in de uitgeverijbranche. Bij Uitgeverij Business Contact en Boom uitgevers Amsterdam was ik medeverantwoordelijk voor de tekstredactie, online content en PR. Met veel plezier heb ik bijgedragen aan boeken, magazines en kennisportals op het gebied van management, psychologie en onderwijs. Momenteel doe ik vrijwilligerswerk als media- en communicatiespecialist bij Stichting PANN, waar ik meewerk aan de contentstrategie en copy schrijf voor sociale media.

Sabine Holtermann

Academische achtergrond, met aanvullende schrijfcursussen

Ik heb zowel een bachelor als een onderzoeksmaster in de filosofie afgerond aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hierdoor kan ik als geen ander complexe ideeën omzetten in heldere teksten, wisselen van perspectief en kritisch meedenken. Bovendien heb ik mij gespecialiseerd in zowel gedrukte als digitale media bij de master Book and Digital Media Studies aan de Universiteit Leiden. Tijdens mijn studie was ik actief als redacteur bij het faculteitsmagazine. Ook heb ik als schrijver en onderzoeker bijgedragen aan een denktank over wetenschapscommunicatie.

Daarnaast heb ik aanvullende cursussen gevolgd om mijn professioneel schrijverschap vorm te geven. Bij de Schrijftraining aan de Schrijversvakschool Amsterdam heb ik in verschillende stijlen leren schrijven. Verder heb ik de workshop Schrijven voor het web bij VU Taalcentrum afgerond. Hier leerde ik alles over vraaggericht en wervend schrijven, de opbouw van webteksten en SEO.