Schrijfcoaching voor je manuscript én jezelf

Je hebt een belangrijk verhaal te vertellen. Maar hoe krijg je jouw idee op papier? Het proces van idee tot manuscript is vaak niet eenvoudig. Het vraagt niet alleen om veel expertise en inzet, maar ook om een goede planning en zelfvertrouwen. Bovendien moet je ineens beslissingen maken over paragrafen, kaders en praktijkvoorbeelden. En tot slot de belangrijkste vraag van allemaal: hoe krijg je je doelgroep mee in je verhaal?

schrijfcoach nijmegen park

Wat is schrijfcoaching?

Schrijfcoaching komt in vele vormen. Belangrijk is dat de aanpak en persoonlijkheid van de schrijfcoach aansluiten bij wat jij wilt bereiken. Mijn eigen methode is gebaseerd op mijn ervaring als boekenredacteur en persoonlijke coach. Ik werk al ruim zeven jaar in het boekenvak met non-fictie boeken op het gebied van filosofie, psychologie, onderwijs, management en coaching. Daarnaast heb ik de coachopleiding practitioner afgerond bij GORTcoaching.

Als schrijfcoach ga ik graag met je aan de slag om van idee tot non-fictie boek te komen. Hierbij sparren we over het doel en de rode draad van jouw boek en de juiste aanpak qua stijl en structuur. Indien gewenst, gaan we ook aan de slag met jouw persoonlijke proces als schrijver. Bijvoorbeeld als je worstelt met je tijdsplanning, last hebt van perfectionisme of gewoon wilt weten hoe je jouw talenten en valkuilen voor je kunt laten werken.

Vragen die aan bod kunnen komen tijdens een schrijfcoachingstraject:

Mijn werkwijze als schrijfcoach

Schrijfcoaching is gebaseerd op twee pijlers: 1) ik lees mee met je manuscript en geef hier feedback op en 2) we hebben coachingssessies (via Zoom of in Nijmegen op locatie) waarbij we sparren over je manuscript en ik je help bij het schrijfproces en eventuele obstakels die je tegenkomt. Belangrijk hierbij is dat je zelf de regie houdt en actief aan de slag gaat met je manuscript.

Er is niet één juiste manier om een boek te schrijven, maar er leiden meerdere wegen naar Rome. Het gaat er daarom om dat we een manier vinden die bij jou past. Ik begeleid je hierbij, maar uiteindelijk schrijf je zelf het boek.

Mijn schrijfcoachingstraject is bijzonder geschikt voor eigenzinnige schrijvers die hun eigen weg bepalen. Maar die wel graag een sparringpartner hebben, een schrijfcoach om mee te denken, hobbels te overwinnen en het manuscript naar een hoger niveau te tillen. Ik lever geen kant-en-klare lessen of adviezen, maar kijk naar wat jij en je manuscript nodig hebben.